Skip to main content

Flow in Sociale woningverhuur

De juiste huurder op het juiste moment in de juiste woning. Dat is in het kort het doel van de verhuurafdeling van de meeste woningbouwcorporaties. En het is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Het vinden van de juiste huurder voor de juiste woning is redelijk complex, er zijn veel stappen voor nodig en de onderlinge afhankelijkheid (de huidige huurder, de nieuwe huurder, technische dienst, woonmakelaar) lijkt steeds groter te worden. Bovendien is er over het algemeen veel werk en zijn er (te?) weinig medewerkers. In een dergelijke drukke, complexe omgeving lukt het niet altijd om een vrijgekomen woning ‘aansluitend’ te verhuren. Zo ontstaat er frictieleegstand. Dat is niet goed voor de huurders en ook niet goed voor de corporatie zelf (imago, wachtlijst, geld). Hoe lager de leegstand, hoe beter voor iedere betrokkene. Daar is een oplossing voor!

Interactieve workshop

Tijdens deze workshop leggen we je graag uit hoe eenvoudige principes het aansluitend verhuren vergemakkelijken. De oplossing is afkomstig uit de productie- en logistieke wereld en prima toepasbaar bij Woningbouw Coöperaties. Deze doorstroomprincipes, aangevuld met de best-practices van de afgelopen 15 jaar zorgen voor meer aansluitende woningverhuur met weinig stress. Gegarandeerd.

De workshop wordt begeleid door Richard Wentzel en Gijs Andrea en duurt ongeveer 4 uur.

“Wij hebben bewezen dat het terugdringen (en laag houden!) van de
leegstandsdagen zeer goed mogelijk is. Op basis van onze inzichten en
ervaringen op het gebied van proces- en systeemoptimalisatie en op het
gebied van doelgericht samenwerken beschikken wij over een pasklare
oplossing die u binnen een jaar het gewenste resultaat kan brengen. ”
Gijs Andrea, Better Results Group

Eerstvolgende data:

Kun je niet? Laat het ons dan weten! Dan houden we daar rekening mee bij het plannen van de volgende workshop, of we bedenken een alternatief om de inhoud over te brengen. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte.

Geen evenementen gevonden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe data!

Meer informatie over doorstroomverbeteringen bij woningbouwcorporaties vindt je hier.