Software ontwikkelafdelingen en -organisaties hebben over het algemeen grote moeite met het op tijd opleveren van software. De komst van technieken zoals Agile en Scrum lijken een oplossing te zijn voor dat probleem: er wordt op vaste tijden geleverd dankzij sprints en dagstarts. Het gevolg is echter vaak dat de op te leveren functionaliteit niet altijd conform wens of afspraak is. De scope komt onder druk te staan vanwege de tijdsdruk. De backlog is meestal nog steeds erg groot en hij blijft groeien. Het lukt maar niet om alles wat minder is dan urgent binnen redelijke termijn op te leveren.

Meer software opleveren met minder inspanning

Onze oplossing, TOC TameFlow, doorbreekt die vicieuze cirkel en zorgt ervoor dat de backlog verdwijnt en nooit meer terugkomt. TOC TameFlow zorgt ervoor dat ontwikkelaars, management én klanten focus krijgen op wat wel en vooral wat niet gedaan moet worden om software op tijd, binnen scope en budget op te leveren. Daardoor lopen doorlooptijden terug, wordt de leverbetrouwbaarheid en de voorspelbaarheid van software-ontwikkeling toe, daalt de werkdruk en neemt de productie toe. Kortom: meer software opleveren met minder inspanning.

Wat er speelt

 • Hoge werkdruk
 • Software te laat opleveren
 • Te weinig functionaliteit opleveren
 • Meer uren besteden dan budget
 • Ontevreden klanten
 • Verlies van klanten en inkomsten

Wat we bereiken

 • Software opleveren conform afspraak
 • Juiste functionaliteit opleveren
 • Minder uren besteden dan budget
 • Tevreden klanten
 • Tevreden stakeholders
 • Lage werkdruk

Onze aanpak

1

Flow-Workshop

Met fiches en dobbelstenen laten we je tijdens de gratis Flow-workshop kennis maken met hele eenvoudige doorstroomprincipes.
2

Analyse

We komen langs bij je software ontwikkelafdeling of -organisatie om samen te kijken waar het probleem zit en hoe we dit kunnen oplossen.
3

Implementatieplan

De oplossingen die je kunt toepassen binnen jouw software ontwikkelafdeling of -organisatie, beschrijven we in het implementatieplan. Deze kun je zelf implementeren of met hulp van ons.
4

Implementatie

Schakel je onze hulp in, dan behaal je gegarandeerd resultaat. Wij gaan namelijk niet weg totdat het doel bereikt is. We zorgen ervoor dat je als software ontwikkelafdeling of -organisatie in een korte tijd (vaak tussen de 3 en 5 maanden) voor 80-90% leverbetrouwbaar wordt, mét hoge kwaliteit en lage werkdruk.
5

Resultaat

Software opleveren conform afspraak, juiste functionaliteit opleveren, minder uren besteden dan budget, tevreden klanten, tevreden stakeholders en lage werkdruk!

Tijdens de analyse ontstaat inzicht in de omvang van het huidige probleem én inzicht in de potentiële verbetering van het resultaat. Na de implementatie is die verbetering altijd minimaal 20%, maar kan in sommige gevallen oplopen tot meer dan 50%. Daarmee bedoelen we in dit geval minimaal 20% reductie van de doorlooptijd bij minimaal 80% leverbetrouwbaarheid. Dit is een objectief meetbare KPI, waarvoor jij en wij  commitment afgeven.

Meer weten?

Ervaar zelf hoe je door eenvoudige oplossingen betere resultaten met je software ontwikkelafdeling of -organisatie kunt behalen. We ontmoeten je graag bij een van onze gratis workshops!

JA, IK DOE MEE!

Download gratis onze whitepaper ‘Software binnen tijd, scope en budget opleveren, kan dat?’

Lees hoe softwareontwikkelaar ORTEC uit Zoetermeer ervoor zorgt dat ze 90% van hun opdrachten voor de afgesproken datum opleveren. Uiteraard met hoge kwaliteit, lage werkdruk en zeer tevreden klanten.

DOWNLOAD

Stuur download-link naar:

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. In het kort: We doen niets raars met je gegevens. We gebruiken ze om de download-link te kunnen sturen en om, wanneer daar aanleiding toe is, met je in contact te treden. Ook sturen we je af en toe een email met een update.

Als software engineers waren we geneigd om voor alles direct een oplossing klaar te hebben. Gijs en Richard hebben er (onder andere) voor gezorgd dat we wat afstand nemen en alleen dat aanpakken en oplossen wat bijdraagt tot het doel. Patronen loslaten is lastig én interessant!

Edwin WolteringManager Softwareontwikkeling ORTEC (2018)

Nieuws

Kom los van het efficiëntiedenken met onze gratis webinars(Zakelijke) DienstverleningBlogsGezondheidszorgIT OperationsSoftware DevelopmentWoningbouw Corporaties
25 augustus 2020

Kom los van het efficiëntiedenken met onze gratis webinars

Deelnemers los laten komen van het efficiëntiedenken dat veel organisaties momenteel stuurt, om de weg vrij te maken voor een aanpak die de werkdruk écht vermindert, maar desondanks de output…
Goldratt verlegt de focus: van kostenreductie naar bottleneck(Zakelijke) DienstverleningBlogsGezondheidszorgIT OperationsSoftware DevelopmentWoningbouw Corporaties
11 augustus 2020

Goldratt verlegt de focus: van kostenreductie naar bottleneck

Dat ziekenhuizen moeite hebben met het verwerken van een piek in het aantal opnames, heeft alles te maken met het op basis van efficiëntiedenken sturen van de organisatie. Het onderwerp…
Goldratt als slijpsteen voor het denken over processen(Zakelijke) DienstverleningBlogsGezondheidszorgIT OperationsSoftware DevelopmentWoningbouw Corporaties
29 juli 2020

Goldratt als slijpsteen voor het denken over processen

Dat ziekenhuizen moeite hebben met het verwerken van een piek in het aantal opnames, heeft alles te maken met het op basis van efficiëntiedenken sturen van de organisatie. Het onderwerp…