Aansluitend verhuren

De juiste huurder op het juiste moment in de juiste woning. Dat is in het kort het doel van de verhuurafdeling van de meeste woningbouwcorporaties. En het is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Het vinden van de juiste huurder voor de juiste woning is redelijk complex, er zijn veel stappen voor nodig en de onderlinge afhankelijkheid (de huidige huurder, de nieuwe huurder, technische dienst, woonmakelaar) lijkt steeds groter te worden.

Hoe lager de leegstand, hoe beter

Bovendien is er over het algemeen veel werk en zijn er weinig medewerkers (soms zelfs te weinig). In een dergelijke drukke, complexe omgeving lukt het niet altijd om een vrijgekomen woning ‘aansluitend’ te verhuren. En dus ontstaat er frictieleegstand. Dat is niet goed voor de huurders en ook niet goed voor de corporatie zelf (imago, wachtlijst, geld). Hoe lager de leegstand, hoe beter het voor iedere betrokkene is.

Leegstandsdagen terugdringen én laag houden

Wij hebben bewezen dat het terugdringen (en laag houden!) van de leegstandsdagen zeer goed mogelijk is. Op basis van onze inzichten en ervaringen op het gebied van proces- en systeemoptimalisatie en op het gebied van doelgericht samenwerken beschikken wij over een pasklare oplossing die u binnen een jaar het gewenste resultaat kan brengen.

Wat er speelt

  • Hoge werkdruk
  • Te lange doorlooptijden
  • Niet aansluitend verhuren
  • Verlies van inkomsten
  • Ontevreden klanten

Wat we bereiken

  • Korte doorlooptijden
  • Aansluitend verhuren
  • Meer inkomsten
  • Tevreden klanten
  • Lage werkdruk

Onze aanpak

1

Flow-Workshop

Met fiches en dobbelstenen laten we je tijdens de gratis Flow-workshop kennis maken met hele eenvoudige doorstroomprincipes.
2

Analyse

We komen langs bij je woningbouw corporatie om samen te kijken waar het probleem zit en hoe we dit kunnen oplossen.
3

Implementatieplan

De oplossingen die je kunt toepassen binnen jouw woningbouw corporatie, beschrijven we in het implementatieplan. Deze kun je zelf implementeren of met hulp van ons.
4

Implementatie

Schakel je onze hulp in, dan behaal je gegarandeerd resultaat. Wij gaan namelijk niet weg totdat het doel bereikt is. We zorgen ervoor dat je als woningbouw corporatie in een korte tijd (vaak tussen de 3 en 5 maanden) voor 80-90% leverbetrouwbaar wordt, mét hoge kwaliteit en lage werkdruk.
5

Resultaat

Aansluitend verhuren, meer inkomsten, kortere doorlooptijden, lagere werkdruk en meer tevreden klanten!

Tijdens de analyse ontstaat inzicht in de omvang van het huidige probleem én inzicht in de potentiële verbetering van het resultaat. Na de implementatie is die verbetering altijd minimaal 20%, maar kan in sommige gevallen oplopen tot meer dan 50%. Daarmee bedoelen we in dit geval minimaal 20% reductie van het aantal leegstandsdagen. Dit is een objectief meetbare KPI, waarvoor jij en wij  commitment afgeven.

De resultaten liegen er niet om. In het begin was de doorlooptijd meer dan vijftig dagen, nu zitten we in de buurt van de ideale 30 dagen. Dat is precies genoeg om geen leegstand meer te hebben.

Robert VreekenManager Elan Wonen (2017)

Meer weten?

Ervaar zelf hoe je door eenvoudige oplossingen betere resultaten met je woningbouw corporatie kunt behalen. We ontmoeten je graag bij een van onze gratis workshops!

JA, IK DOE MEE!

Download gratis het artikel “Elan laat conflicten met de TOC Thinking Processes verdampen”

Lees hoe Woningbouwvereniging Elan met behulp van de TOC Thinking Processes tot doorbraakoplossingen is gekomen én resultaat heeft gehaald!

DOWNLOAD

Stuur download-link naar:

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. In het kort: We doen niets raars met je gegevens. We gebruiken ze om de download-link te kunnen sturen en om, wanneer daar aanleiding toe is, met je in contact te treden. Ook sturen we je af en toe een email met een update.

Nieuws

'Mijn drive: ervoor zorgen dat werk energie geeft'(Zakelijke) DienstverleningBlogsIT OperationsKlanten vertellen
20 oktober 2020

“Mijn drive: niet harder werken, maar ervoor zorgen dat werk energie geeft’

Wat drijft de teamleden van Better Results Group in hun werk? In deze blog is implementatiespecialist Herman Walburgh Schmidt aan het woord. Hij maakte gedurende zijn loopbaan veel reorganisaties van…
Nieuw boek helpt werkstromen van IT-afdelingen te temmen(Zakelijke) DienstverleningBlogsIT OperationsKlanten vertellen
6 oktober 2020

Nieuw boek helpt werkstromen van IT-afdelingen te temmen

Voor kennisintensieve sectoren, zoals de IT, is het boek ‘Tame Your Workflow’ van Steve Tendon verschenen. De Theory Of Constraints werd aanvankelijk alleen toegepast in de productiewereld om processen te…
Minder stress bij Conscia: ‘We plakken geen pleisters meer’(Zakelijke) DienstverleningBlogsIT OperationsKlanten vertellen
22 september 2020

Minder stress bij Conscia: ‘We plakken geen pleisters meer’

Teveel werk, geen inzicht in wat er komen gaat en taken die niet overdraagbaar zijn. De afdeling planning van Conscia Nederland, specialist in IT-infrastructuur, kampte er 2,5 jaar geleden mee…